Dit voorjaar op vakantie in eigen land

Het wordt een hele andere kerstvakantie en jaarwisseling dan normaal. Door de tweede golf van het Covid virus zit heel Nederland op dit moment volledig in een lockdown. Dit betekent dat we minder gasten kunnen ontvangen tijdens kerst, er geen feesten zijn tijdens oud en nieuw en er ook geen opties zijn om op vakantie of wintersport te gaan. Een troosteloze kerst dus. Maar toch is er goede hoop dat de vaccins eraan komen. De meeste Europese landen hopen om de volgende zomer het grootste deel van de bevolking te vaccineren en dat de wereld weer terug kan naar normaal. In het voorjaar zullen de maatregelen waarschijnlijk wel versoepelen maar internationale reizen zijn dan waarschijnlijk nog niet mogelijk. Voor de vele Nederlanders die staan te springen om op vakantie te gaan is het dan een goede gelegenheid om nog een keer in het eigen land op vakantie te gaan. Nederland kent vele prachtige natuurgebieden en zeker in de zomer is er veel leuks te doen. In dit artikel bespreken we de leukste vakantiebestemmingen in Limburg. Wat is het beste vakantiepark zuid Limburg?

Kasteel Schaloen

Vakantiewoningen bij het Kasteel Schaloen is een zeer uniek complex in Oud Valkenburg in Limburg. U zult niet in het kasteel zelf slapen maar bij de luxe vakantiewoningen ernaast. Direct naast de vakantiewoningen ligt de prachtige kasteeltuin van. In de ochtend kun je een fijne wandeling maken door deze tuin om daarna aan te schuiven bij de fantastische brasserie in het kasteel zelf.

Om het kasteel heen bevindt zich het kerkdorpje Schin op Geul. Het dorpje ligt midden in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Hier kun je heerlijk gaan wandelen of fietsen in een prachtig heuvellandschap met fantastische kastelen en dromerige dorpjes.

Oostappen Vakantiepark Heelderpeel

Hopelijk wordt het snel wat beter weer in de aankomende lente. Als het mooi weer is dan is waterplezier natuurlijk het leukste wat er is. Oostappen vakantiepark Heelderpeel is een mooi vakantiepark in Heel. Je vindt het park direct aan een zandstrand met ligweiden. Er zijn uitgestrekte plassen waar je fantastisch kunt zeilen en windsurfen. Het vakantiepark is zowel leuk voor hele families als voor stellen die er even tussenuit willen. Je vindt direct aan het water een eetcafé met een schitterend terras. Als je graag ook de omgeving wilt verkennen dan kun je naar het witte stadje Thorn gaan. Maar natuurlijk is het ook fantastisch om de Limburgse hoofdstad Maastricht te gaan bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *