Doen in Nieuw Zeeland

rondreis Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland is zo’n fantastisch land dat je eens in je leven moet bezoeken. De inwoners zijn enorm gastvrij en relaxed, het land barst van de natuurwonderen en iedere stad heeft haar eigen unieke karakter. Dit kun jij zelf ervaren tijdens een rondreis Nieuw Zeeland! Vraag je je af wat er allemaal te doen is in Nieuw Zeeland qua bezienswaardigheden en leuke activiteiten? Daar krijg je hieronder antwoord op! 

De Tongariro Crossing bewandelen in Tongariro National Park is voor fanatieke wandelaars! Deze Trail van 18 kilometer brengt je langs onherbergzame landschappen die je een beetje aan de maan doen denken. Onderweg kom je felblauwe thermische meren tegen die zeker een foto waard zijn! 

Nieuw Zeeland is het land van de fjorden. Een cruise door de Milford- en Doubtful Sound mag daarom niet ontbreken tijdens jouw rondreis. Ervaar de ongerepte wildernis vanaf de boot en misschien zie je nog wel dolfijnen en pinguïns! 

Probeer de Sky Jump in Auckland. Dit is voor echte avonturiers! In de hoofdstad kun je vanaf het observatiedek van de Sky Tower naar beneden bungeejumpen. Cool!  

Sluit aan bij een Lord of the Rings Tour. Je doorkruist Nieuw Zeeland op zoek naar filmlocaties. Zo kun je onder andere de typerende Hobbit huisjes bekijken. 

Voel je aan het einde van de wereld met een kajaktocht in Abel Tasman National Park. In Nieuw Zeeland’s kleinste nationale park heb je alle vrijheid om het natuurgebied te water te verkennen.  

Reserveer een Heli Hike bij Fox Glacier of Franz Josef Glacier. Een helikopter brengt je naar grote hoogte op één van deze twee gletsjers waarvandaan je een mooie hike kunt maken over de sneeuwlandschappen. 

Ontspannen bij de warmwaterbronnen van Coromandel. Ga hiervoor naar Hot Water Beach. Graaf in het zand een kuil en deze wordt vanzelf gevuld met heet water.  

De warmwaterbronnen van Rotorua bewonderen. Ook in Rotorua kun je warmwaterbronnen bekijken. Deze zien er totaal anders uit, want deze zijn fel blauw en oranje. Een bijzondere verschijning! 

De Haka dans oefenen bij Matai Maori Village. Maori’s zijn de oorspronkelijk inwoners van Nieuw Zeeland. Kom meer te weten over de cultuur en lokale tradities. 

Mountainbiken in Rotorua. Je vindt in dit plaatsje één van de beste mountainbike routes ter wereld! 

Zeilen bij de Bay of Islands. Een verademing, vooral bij zonsondergang! 

Watersporten zoals parasailen bij de Bay of Islands. Durf jij dit aan? 

Met een speedboot over het water scheuren in Queenstown. Voel de wind door je haren vliegen met een tocht over de wateren van Queenstown! 

Ziplinen en bungeejumpen in Queenstown. In deze avonturen stad is niets te gek! 

Op bootexcursie in Kaikoura om walvissen te spotten. Ga mee de open zee op om walvissen van dichtbij te bekijken en ze vast te leggen op camera! 

rondreis Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland of Australië? 

Hopelijk heb je nu een goed beeld van wat je kunt verwachten tijdens een rondreis door Nieuw Zeeland. Twijfel je nog steeds tussen Nieuw Zeeland of een rondreis Australië? Bekijk wat er allemaal te zien en te doen is in Australië! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *