Waarom op vakantie naar Tanzania?

Op vakantie gaan, de meeste mensen verheugen zich hier bijna het hele jaar op. Zeker wanneer men ervoor kiest om voor een speciale vakantie te gaan. Mocht jij klaar zijn met de gebruikelijke vakanties naar bijvoorbeeld: Spanje, Italië of Frankrijk, dan is op vakantie gaan naar Tanzania een hele mooie mogelijkheid. Zo’n vakantie staat bij veel reizigers op de bucketlist en dit is niet voor niets het geval. Op vakantie gaan naar Tanzania is een speciale ervaring. Zo kun je hier op zoek gaan naar verschillende wilde dieren die je in eigen land niet zult tegenkomen. De natuur in Tanzania is prachtig, je kunt hier ook genieten van verschillende vruchten en fruit uit het wild. Ben jij benieuwd naar zo’n vakantie en wil jij weten waarom op vakantie naar Tanzania gaan zo populair is? Lees dan verder!

Op vakantie gaan naar Tanzania, wat moet ik regelen?

Op vakantie gaan Tanzania is om meerdere redenen een aanrader. Dit zullen later verder toelichten, echter zal je er eerst van op de hoogte moeten zijn dat je je goed moet voorbereiden als je voor zo’n vakantie kiest. Zo zal je ervoor moeten zorgen dat je reisdocumenten up-to-date zijn. Denk hierbij aan het regelen van een paspoort, met een id-kaart alleen kom je er namelijk niet. Zorg ervoor dat dit paspoort geldig is, anders kom je het land niet in. Als je op vakantie wilt gaan naar Tanzania, dan zal je er ook voor moeten zorgen dat je een visum hebt. Dit visum kun je zowel in Nederland als in Tanzania aanschaffen. Echter raadt men het wel aan om dit in Nederland te regelen. Wanneer je dit niet in Nederland doet, dan is de kans zeer groot dat je in Tanzania erg lang in de wachtrij zult staan op het vliegveld. 

Heb je al het bovenstaande geregeld om op vakantie te gaan naar Tanzania? Dan ben je er nog niet! Zo zal je er ook voor moeten zorgen dat je bent ingeënt tegen gele koorts. Je moet er toch niet aan denken dat je ziek wordt in een vreemd land? Mocht je dit willen voorkomen, dan kan je je laten inenten bij de GGD en het ziekenhuis. Wanneer je dit niet doet, dan is de kans erg groot dat je ziek wordt.

Wil jij op vakantie gaan naar tanzania? Vraag de Tanzania Specialist om advies!

Wanneer kan ik het beste op Tanzania safari gaan?

Vraag jij je af wanneer je het beste op Tanzania safari kunt gaan? Dan kunnen wij daar een duidelijk antwoord op geven. De periode van mei tot september kun je namelijk gerust bestempelen als de beste periode om op vakantie naar dit land te gaan. Je hebt dan geen last van het regenseizoen. Mocht jij op vakantie willen gaan naar Tanzania, dan ben je natuurlijk ook benieuwd naar de vliegtijd. Doordat Tanzania in Afrika gelegen is zal je behoorlijk lang in het vliegtuig zitten. Een vliegreis naar Dar es Salaam, de hoofdstad van dit land duurt ongeveer 10.5 uur vanaf Amsterdam. Echter is dit in onze ogen absoluut de moeite waard.