Zorgeloos genieten op het eiland Curacao

Het zoeken naar de ideale vakantiebestemming is niet altijd even makkelijk. Zowel binnen als buiten Europa zijn er vele leuke plekken waar je heen kunt gaan, afhankelijk van de wensen die jij hebt. Of je nu van kamperen houdt, een all-inclusive vakantie of een avontuurlijke vakantie, er is altijd wel een bestemming die bij jou past. Een bestemming die de afgelopen jaren enorm aan populariteit aan het winnen is, is Curacao. Dit eiland ligt net noorden van het continent Zuid-Amerika en kent veel Nederlandse invloeden. Het is niet voor niets dat steeds meer vakantiegangers kiezen voor een heerlijk weekje op dit zonovergoten eiland. 

Nederlandse invloeden

Hoewel het eiland op ongeveer negen uur vliegen van Nederland ligt, zijn er toch veel Nederlandse invloeden te vinden op het eiland. Zo spreekt een groot deel van de bevolking goed Nederlands, wordt Koningsdag ook hier gevierd en is er zelfs een Albert Heijn supermarkt te vinden op Curacao. Dus ook al ben je ver van huis, je voelt je toch een beetje thuis.

Prachtige stranden

Het eiland Curacao staat ook bekend om een paradijs voor liefhebbers van zon, zee en strand. Zowel aan de noordkant als de zuidkant van het eiland vind je prachtige stranden. Van drukbezochte, populaire stranden met leuke beachbars, tot rustige, afgelegen strandjes waar je voor je rust komt. Voorbeelden van deze prachtige eilanden zijn Grote Knip, Cas Abao en Mambo Beach. Het is dan ook erg leuk om een auto te huren en het eiland te verkennen. Tijdens deze verkenningstocht zul je langs al deze leuke stranden komen. 

Winterzon

Niet alleen in de zomermaanden kiezen veel toeristen ervoor om naar Curacao te gaan, ook in de wintermaanden is het een fijne bestemming. Wanneer het in Nederland winter is met temperaturen rond het vriespunt, is het op dit zonovergoten eiland nog lekker warm. Daarom is het voor veel zonaanbidders ook een heerlijke bestemming om de kou in Nederland te ontvluchten. 

Dus zoek jij een leuke bestemming voor jouw volgende vakantie? Denk dan zeker aan Curacao. Ga op zoek naar een mooi verblijf, vergelijk online de prijzen van verschillende aanbieders van vliegtickets, vraag een visum voor Curacao aan, en dan kan de voorpret beginnen.